Go to content

Mikä on KAIKUKORTTI?

MIKÄ ON KAIKUKORTTI?

Kaikukortti on alennuskortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja Kaikukortti-verkostossa mukana olevaan kulttuuritarjontaan. Kaikukortti on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan yhteisöjen asiakkaille, jotka kokevat olevansa taloudellisesti tiukassa tilanteessa.

MITEN Y-KINO TULI TOIMINTAAN MUKAAN?

Kuntayhtymä Kaksineuvoisesta pyydettiin Y-Kinoa mukaan maksuttomien palveluiden tarjoajaksi.

Tiedämme, että monilla Kauhavalaisilla on haasteellista päästä elokuviin edes joka vuosi joten aloimme mukaan hankkeeseen.

Y-Kino ei saa annetuista vapaalipuista mitään korvauksia mutta emme koe häviävämme suuria summia koska oletuksena on, että Kaikukortin asiakkaat olisivat tuskin muutoin montakaan lippua voineet ostaa.

KETKÄ TUKEVAT KAIKUKORTTI-TOIMINTAA?

Toiminta ei ole mahdollista ilman elokuvien levittäjien tukea. Seuraavat mukavat elokuvien levittäjät tukevat Y-Kinoa Kaikukortti-toiminnassa:

Edellä mainittu tuki liittyy nimenomaan levitystoimintaan.  Mikäli em. yrityksistä jokin toimii tuottajana ja levitystoiminnasta vastaa jokin muu yritys, voi olla ettei elokuva saa tukea Kaikukortti-toimintaan.

Yksinkertaisemmin ilmaistuna: em. yritykset ovat tosi mukavaa porukkaa kun eivät peri esityskorvausta Kaikukorteilla ostetuista lipuista. Listaa ei tarvitse opetella ulkoa koska leffojen esittelysivulla on selkeä merkintä, jos Kaikukortti hyväksytään maksuvälineenä.

MITEN TOIMIN JOS MINULLA ON KAIKUKORTTI?

Jos sinulla on Kaikukortti, voit lunastaa itsellesi näytöksiimme maksuttomia pääsylipun. Lisäksi voit hankkia maksuttoman pääsylipun alle 16-vuotiaalle perheeseesi kuuluville lapsille samaan esitykseen, johon olet itsekin osallistumassa.

 1. Tarkista Y-Kinon nettisivulta, että onko Kaikukortin logo kyseisen leffan sivulla - etu mainitaan myös esittelytekstin lopussa.
 2. Esitä kassalla Kaikukorttisi ja henkilöllisyystodistuksesi.
  • Kaikukortti toimii samalla tavalla kuin esimerkiksi opiskelija- tai eläkeläiskortti: henkilöllisyys on todistettava.
  • Verkko-ostos ei ole mahdollinen mutta voit tehdä maksuttoman paikkavarauksen normaalisti.
 3. Kaikukortilla saa lipun ainoastaan saman päivän näytöksiin ellei näytös ole loppuumyyty. Kortilla ei voi lunastaa ja tulostaa etukäteen lippuja vaan liput lunastetaan elokuvaan mennessä.

MUITA SÄÄNTÖJÄ...

Kaikukortti-asiakkaita pyydetään ystävällisesti huomioimaan kortin käyttöön liittyvät rajoitukset Y-Kinossa elokuva-alan (ei siis Y-Kinon vaan koko alan) esitysoikeuskäytännöistä johtuen:

 • Kaikukortti-lippuja voi olla rajallinen määrä per näytös.
 • Kaikukorttia ei voi käyttää yksityisnäytöksissä tai muissa erikoistilaisuuksissa.
 • Elokuvalevittäjien pyynnöstä henkilökortti on näytettävä Kaikukortin yhteydessä lippua lunastettaessa.
 • Kaikukortilla saa lipun itselleen ja kahdelle mukana olevalle alle 16-vuotiaalle oman perheen lapselle.

LISÄTIETOA KAIKUKORTISTA:

> KAIKUKORTTI KAUHAVALLA <

 

> KAIKUKORTIN VALTAKUNNALLISET SIVUT <